Ting å gjøre på Gardermoen

ansatt restaurant Restaurant med ekte matglede stor frokostbuffet

Skal du ut å reise og trenger et sted å være før flyet ditt går? Hvorfor ikke komme til Gardermoen en dag før og oppleve litt av hva vi har å by på?

Eller skal ha en konferanse som skal være både lærerik og sosial? Gardermoen har mange unike opplevelser som passer for alle.

Her kommer det noen tips til hva du kan finne på på Gardermoen.

Mat og drikke


Best Western Plus Oslo Airport

Kortreist mat – laget med kjærlighet. Vår eminente kjøkkensjef kombinerer ulike matretter etter sesong og han er levende opptatt av å kunne gi våre gjester en god matopplevelse i hyggelige omgivelser. Vi har samarbeid med flere gårder og leverandører i nærområdet som gir oss lokale råvarer.

Vi tør å påstå at vi har en av de beste mat opplevelsene du kan få på Gardermoen. Kom og opplev det selv!

Book bord og se meny her.

Museum og attraksjoner


Besøk Flysamlingen

Opplev militær luftfartshistorie fra 1912 til nyere tid på Østlandets største flymuseum.

Kun 9 minutter gange fra hotellet kan du oppleve en unik samling av militære fly med sterk tilknytning til alle epoker i den Norske luftmilitære historie. Samlingen består av nær 40 fly og gir et enestående innblikk i norsk militær flyging i krig og fred. Her finnes blant annet Norges første fly «Start» og uerstattelige klenodier fra annen verdenskrig. Samtlige av Luftforsvarets jetjagere fra den kalde krigen er representert i samlingen.

Se åpningstider, priser og annen info her.

Trandumskogen

Under 2. verdenskrig ble 194 mennesker henrettet i Trandumskogen, som i dag er et krigsminne.

Trandumskogen har status som nasjonalt minnesmerke. Selve minnesmerket er laget i lys Iddefjordgranitt og utført av Per Palle Storm. På minnesmerket står skrevet:

”I KAMPEN FOR FRIHETEN UNDER KRIGEN I NORGE 1940 – 1945 BLE HER I TRANDUMSKOGEN 173 NORDMENN, 15 SOVJETBORGERE OG 6 BRITER HENRETTET AV FIENDEN”.

Rett bak står en navnetavle på de henrettede. 18 gravsteder/rettersteder nord for minnesmerket er markert med nummererte steinkors. Hver 17. mai morgen blir det holdt minnestund ved minnesmerket.

Les mer om Trandumskogen her.

SAS museum

SAS Museet gir et overblikk over skandinavisk luftfart første halvdel av det forrige århundre frem til i dag. Museet startet på Fornebu i 1989 og ble i 2003 flyttet til Gardermoen Vest og ble betydelig utvidet.

I utstillingshallen vises modeller av alle fly SAS har eid samt flyparken i Star Alliance-gruppen. En komplett kolleksjon av morselskapenes og SAS’ uniformer vises i en monter. Museet inneholder et rikholdig bibliotek med flybøker og historiske filmer. Arkivet med fotografier, dokumenter, håndbøker, plakater og trykksaker er tilgjengelig for studier og forskning. SAS Museet holder til i en egen bygning på Gardermoen Vest. Museets velutstyrte auditorium og møterom er tilgjengelig for seminarer og møter.

Les mer og se åpningstider til museet her.

SNØ – helårsarena for snøopplevelser

SNØ er for alle – enten du er nybegynner, familie eller proff – her kan du leke og lære, gjøre noe nytt eller trene på det du allerede kan. Snø er verdens eneste helårsarena som forener langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring under samme tak.

Arenaen ligger kun 30 minutter unna hotellet med bil. Ta med familien på en opplevelse de sent vil glemme. På SNØ er det også mulig å leie alt du trenger av utstyr.

Les mer om SNØ her.

Modern Activity Center – Gardemoen

Modern Activity Center bærer navnet sitt med stolthet. De tilbyr spennende og høyteknologiske opplevelser, helt utenom det vanlige. Opplevelser som kan underholde besøkende i timevis. Her kan man oppleve en mengde simulerte og fysiske aktiviteter i trygge og kontrollerte omgivelser. Senteret ligger på Gardermoen, kun 10 minutter fra hotellet med bil.

Se de ulike aktiviteten de tilbyr her.

Turer


Tur i Ravinedalen

Kort vei fra Oslo Lufthavn Gardermoen finner du en av de vakreste ravinene på Romerike – her vil du merke flyene som enter lander eller tar av i tillegg til stillheten i ravinen mellom hvert fly.

Akkurat ved enden av den «gamle» / vestre rullbanen finner du nedgangen til denne fantastiske ravinen. Her vil du også finne et skilt som beskriver turen og informasjon om selve stedet. Når du går den ca, 1.5 kilometer lange stien nedover til selve bunnen av ravinen vil du i slutten av april og begynnelsen av mai se et eldrorado av hvitveis her. Selv på varme dager vil det være svalt og et rikt mylder av lyder i ravinen.

I bunnen av ravinen ved elva Sokna er det også et minnesmerke over 20 mennesker som omkom her da et fly med allierte soldater styrtet her under innflygning den 10. mai i 1945 – en sterk og viktig historie. I 2012 ble det laget en minnelund og du kan lese historien om stedet.

Selve området ble i 1985 vernry og turstien åpnet tidlig 90 tallet. Nede i ravinen er kommunegrensen mellom Ullensaker og Nannestad og du vil på turen være innom begge kommunene. 

God tur og husk kamera!

Se mer info her.

Besøk Nord-Europas største viking gravhaug – Raknehaugen

Raknehaugen er Nord-Europas største gravhaug bygget opp som en stokkepyramide reist med tre lag på 25000 stokker i hvert lag.

Mellom stokkene er det stampet sand, myrjord, kvister og kjærr for å holde haugen stabil.Den er i hovedsak bygget med furu som er hugget i løpet av èn vinter. Hugging, frakt, bygging av haugen og forpleining av arbeidere har sysselsatt nærmere 1000 mennesker.

Haugen ble bygget  i perioden 533-551 – i Folkevandringstiden hvor det var mye uro, strid og folkeforflytninger i Nord-Europa som følge av Vest-Romerikes fall.
Raknehaugens plassering ved den travle hovedvegen – Ljøgodtvegen  (Folkevegen) mellom Oslo-Trondheim var strategisk da mange mennesker passerte stedet og kunne beundre det store byggverket. Haugens diameter er nærmere 100 meter og på det høyeste var nærmere 20 meter.

Les mer om Raknehaugen her.

Foto: Stein Westengen

Utforsk Ljøgodttjern naturreservat

En 10 minutters kjøre tur fra hotellet ligger Ljøgodttjern.

Naturreservatet ligger rett nord for Raknehaugen, og består av et lite tjern (grytehullsjø) med jordbruksområder rundt. Lokaliteten inngår som en del av et system av verneområder på Hauersetertrinnet. Ljøgodttjern er vurdert å ha internasjonal verneverdi, og bidrar til variasjonen av grytehullsjøer i Gardermoområdet.

De kjemiske forholdene i sjøen er svært spesielle, med høyt kalkinnhold og store konsentrasjoner av jern og fosfor i bunnvann og sedimenter. Sjøen har et høyt vannbotanisk artsmangfold. Grytehullsjøen utgjør sammen med Raknehaugen og omgivelser et svært viktig kulturlandskap. Området er tilgjengelig fra vei.

Se veibeskrivelse fra hotellet til Ljøgodttjern her.

Foto: Stein Westengen